Sallad & grönsaker

Ljummen grönsallad med baconinlindad kycklingfilé

ljummen grönsallad med baconinlindad kycklingfilé

Ska du göra en god sallad i helgen rekommenderar jag denna ljumna grönsallad med sparris, broccoli, sockerärtor/sugarsnaps, babyspenat, avokado, citron, olivolja och flingsalt. Vi gör den ofta på sommaren och serverar som tillbehör till grillat och den passar fint till både kött, kyckling och fisk. Sparris, broccoli och sockerärtorna kokar jag i lättsaltat vatten i ca 2 minuter så att dem behåller sin krispighet. Blandar sen de ljumna grönsakerna med avokado och babyspenat, ringlar över en god olivolja, pressar över citron och avslutar med lite flingsalt. Så gott och fräscht.

Att tillaga kyckling i ugn ger alltid ett bra resultat och det är väldigt bekvämt när maten tillagar sig själv så man kan göra annat under tiden. Det här är verkligen en snabblagad rätt, tar max 30 minuter att tillaga allt som allt. Men glöm inte att sätta på ugnen det första du gör. Kycklingen kryddar jag med salt, svartpeppar och torkad oregano. Sen lindar jag in kycklingfilén i bacon, det brukar gå ca 2 baconskivor per filé. Bryner sen kycklingen i en stekpanna med smör så att den får en fin yta. Lägg ugnsfolie i en ugnsform och lägg i kycklingfilén. Tillaga mitt i ugnen på 250 grader i ca 20 minuter.

Servera med små kokta delikatesspotatisar och en kall sås. Jag brukar blanda ihop en burk cremefraiche med citronpeppar och pressad vitlök. Den såsen älskar barnen.

ljummen grönsallad med avokado, broccoli, babyspenat, broccoli, sockerärtor, sparris och citronljummen grönsallad med baconinlindad kycklingfilé

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.