FISK OCH SKALDJUR

Sushi

sushisushi lchf

Jag älskar sushi men det verkar så pilligt och avancerat att göra. Istället gjorde jag en enklare variant av sushi utan ris. Ta en skiva kallrökt lax (gärna så tunn skiva som möjligt) bre på ett lager färskost med smak av pepparrot, lägg i en gurkstav, en avokadoskiva och färsk sparris. Rulla ihop laxen och skiva i lagom stora bitar. Toppa med sesamfrön eller Furikake Sprinkles som är en blandning av svarta och vita sesamfrön, shisoblad och norialger. Wasabipulver blandar man med hett vatten för att få en wasabipaste, instruktioner står på burken. Jag köpte wasabin på ICA, stod bland kokosmjölk och andra asiatiska livsmedel. Har du gjort riktigt sushi någon gång, är det svårt?

Wasabi Wasabi sushi lchf

4 kommentarer

 • Mela

  Gud vad allting ser gott ut. Jag har gjort sushi massor av gånger, det är inte alls särskilt svårt! 🙂 Det kanske vi ska göra nästa träff? 🙂 Det är dock väl värt att ta en sväng till en asiatisk butik för att köpa riktigt sushiris, det blir mycket bättre. Och en sushimatta om man vill göra rullar!

  • Hemma hos Andrea

   Tack snälla Mela! Sushiträff låter ju som en toppenidé 🙂 Ska kanske ge mig på riktig sushi då, tack för tipsen/Andrea

 • Erika

  Jag ÄLSKAR dom där sprinkelsarna från Voltaire. Jag har en med sesam- och pumpafrön som är helt ljuvlig som en extra grej till sallader etc. Dom här sushirullarna utan ris måste jag också testa att göra – det ser ursmarrigt ut.
  Sen håller jag med Mela – det är inte alls svårt att göra sushi. Testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.