Potatis & rotfrukter

Curly potato fries

curly potato

Tänk att en köksmaskin kan vara så rolig. Jag testade som sagt min nya spiralizer och gjorde grönsaksspiraler av zucchini, rödbetor, morötter och potatis. Den är så enkel att använda och det blir verkligen mycket spiraler och knappt något spill. Av potatisen gjorde jag curly potato fries och det blev så gott. Ett roligt tillbehör som är väldigt uppskattat av de små.

curly potato Fries

Antingen skalar du potatisen eller så behåller du skalet på, det är en smaksak. Skär av två ändar på potatisen och fäst den i spiralizern och veva. Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut potatisspiralerna, ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Tillaga mitt i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter eller tills de fått en fin och gyllene färg. Rör om potatisen någon gång under tillagningen. Det blir väldigt långa spiraler så innan du brer ut potatisen på plåten kan du klippa av dem något med en sax.

Missa inte tävlingen som pågår fram till söndag där du har chansen att vinna en Spiralizer.
curly potato

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.