FISK OCH SKALDJUR

Quinoasallad med räkor

Quinoasallad med räkorQuinoasallad med räkor

En alldeles perfekt lunchsallad där grunden består av vit quinoa smaksatt med lantbuljong från Renèe Voltaire, soltorkade tomater, salladslök, gul och röd paprika, blandsallad och skivad citron. Egentligen kan man toppa denna quinoasallad med vad som, stekt kyckling, lax, nötter, bönor, fetaost eller halloumi kanske. Jag valde handskalade räkor till min quinoasallad.

Denna typ av sallad är perfekt att ha med i lunchlådan och antingen förvarar man tillbehör i en låda för sig eller svänger in på mataffären påväg till jobbet för att köpa en grillad kycklingklubba eller skivad rostbiff kanske. När man ändå gör quinoa kan man göra lite extra så det räcker till några måltider för det går utmärkt att förvara quinoan i kylen i några dagar. Sen är det bara att byta ut tillbehören om man vill ha variation.

Jag kokar quinoan enligt beskrivningen på förpackningen men tillsätter lite lantbuljong från Renèe Voltaire i vattnet för en god smak. Låter quinoan svalna, smakar av med salt och svartpeppar och blandar ner skivad salladslök, strimlade soltorkade tomater och skivad paprika. Servera med blandsallad, citronskivor och räkor. Det är även gott att ringla över lite olivolja blandat med balsamvinäger.Lantbuljong Renèe Voltaire, Quinoasallad med räkorQuinoasallad med räkor

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.