Smoothies

Smoothie

Smoothie med naturell yoghurt och frysta bärsmoothie med naturell yoghurt och frysta bär

Smoothies är populärt hemma hos oss och vi äter det både till frukost och mellanmål. Det bästa med smoothies är att det är enkelt att blanda ihop och det går att variera i all oändlighet. Vi brukar blanda naturell yoghurt eller vaniljyoghurt med mjölk, banan, frysta bär så som jordgubbar, hallon, mango, körsbär, blåbär eller björnbär.

Man kan verkligen blanda i allt möjligt gott i en smoothie. Pressad citron eller apelsin för c-vitamin och en lite syrligare smak. Vaniljpulver för en lite sötare smak. Linfrön för sin höga halt med kostfibrer men också omega 3-fettsyror och protein. Kakao om man gillar choklad. Spenat är rikt på järn. Avokado mättar bra och innehåller nyttiga fettsyror. Man kan blanda i allt möjligt, det som finns hemma och det man är sugen på. Så kul med smoothies och barnen älskar det.

Dessa härliga glas har jag köpt på Önska, de säljs tillsammans med lock och sugrör. På helgerna brukar barnen få sin dricka i dem…med massa is och det är poppis kan jag lova! Perfekt med locken på sommaren också när man vill undvika getingar och andra kryp i drickan.
smoothie med naturell yoghurt och frysta bär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.