PLOCKMAT/MINGELMAT

Rostade kikärtor med chili & paprika

Rostade kikärtor med chili och paprika

Gillar du kikärtor? Jag tycker det är jättegott, både i sallader och i bönröror. Även hummus är riktigt gott. Har du inte testat rostade kikärtor måste du det. Gott som snacks och som tillbehör till salladen. Jag smaksatte kikärtorna med chilipulver och paprikapulver och dem blev sådär perfekta i smaken. Inte för starka men smakrika. Min minsta älskade dem och kunde inte sluta äta och det är bra betyg.

Rostade kikärtor med chili och paprika

För att göra rostade kikärtor häller du av spadet och sköljer kikärtorna i vatten. Låt kikärtorna rinna av. Sätt ugnen på 225 grader. Placera ut kikärtorna i en ugnsform och ringla över rapsolja. Krydda med salt, chilipulver och paprikapulver. Blanda allt ordentligt. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rör om formen några gånger under tillagningen. Låt kikärtorna svalna.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.