LCHF,  Sallad & grönsaker

Avokadosallad med persilja, koriander och chili

Avokadosallad med persilja, koriander och chili, lchf

Avokado är en frukt jag alltid har hemma och användningsområdet är brett. Denna sallad innehåller utöver avokadon, chili, persilja, koriander, schalottenlök, pressad lime, tabasco, olivolja och lite flingsalt. Väldigt fräsch och gör sig bra till lax, kan tänka mig att den även kan vara god som tillbehör till taco. Laxen har jag marinerat i ca 20 minuter i olivolja, pressad lime och grillkrydda. Stekte på den i lite olivolja i stekpannan så den fick en fin yta och tillagade den sen i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Tillagningstiden varierar lite beroende på hur stor laxbiten är.
Avokadosallad med persilja, koriander och chili, lchf

Avokadosallad med persilja, koriander och chili

Avokado

Tabasco

Pressad lime

Flingsalt

 

Bladpersilja

Koriander

Röd chili

Schalottenlök

Olivolja

 

Gör så här

Gröp ur avokado i en skål.

Droppa över lite tabasco.

Pressa över lime och strö över lite flingsalt.

Blanda allt.

I en annan skål blandar du blanpersilja, koriander, tunt skivad schalottenlök och skivad chili.

Häll över en skvätt olivolja och strö över lite flingsalt.

Varva salladen med avokadon på ett fat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.