
Zoodles med kyckling, champinjoner och chili
Zoodles med kyckling, champinjoner och chili
Zucchini är en grönsak jag alltid har minst en av i kylen numera. Jag strimlar den och gör zoodles eller så skivar jag den i slantar och fräser i olivolja och smaksätter med olika kryddor eller i en ratatouille tillsammans med paprika, aubergine, lök och tomat. Zoodles är ett bra alternativ till pasta och fräser man på zucchinin i lite olivolja tillsammans med hackad vitlök, chili och lite salt får man en smakrik zucchinispaghetti. Här har jag gjort zoodles med champinjoner, chili och vitlök. Man kan hälla på lite grädde också om man vill ha en krämigare pastasås.
Zoodles med kyckling, champinjoner och chili
Kycklinginnerfilé
salt och svartpeppar
Färska champinjoner
Hackad vitlök
Hackad röd chili
smör
salt och svartpeppar
zucchini
Gör så här
Skölj och skiva champinjonerna.
Värm en stekpanna och lägg i champinjonerna.
När champinjonerna börjar vattna och få färg lägger du i en stor klick smör.
Salta och peppra.
Lägg i hackad vitlök, chili och klippt persilja, låt fräsa en stund.
Stek kycklingen klar i smör i en annan stekpanna.
Blanda ner champinjonerna med kycklingen och lägg även i strimlad zucchini.
Stek en kort stund och servera.

