Kyckling,  LCHF

Zoodles med kyckling, champinjoner och chili

zoodles med kyckling, champinjoner och chili

Zoodles med kyckling, champinjoner och chili

Zucchini är en grönsak jag alltid har minst en av i kylen numera. Jag strimlar den och gör zoodles eller så skivar jag den i slantar och fräser i olivolja och smaksätter med olika kryddor eller i en ratatouille tillsammans med paprika, aubergine, lök och tomat. Zoodles är ett bra alternativ till pasta och fräser man på zucchinin i lite olivolja tillsammans med hackad vitlök, chili och lite salt får man en smakrik zucchinispaghetti. Här har jag gjort zoodles med champinjoner, chili och vitlök. Man kan hälla på lite grädde också om man vill ha en krämigare pastasås.
zoodles med kyckling, champinjoner och chili

Zoodles med kyckling, champinjoner och chili

Kycklinginnerfilé

salt och svartpeppar

Färska champinjoner

Hackad vitlök

Hackad röd chili

smör

salt och svartpeppar

zucchini

 

Gör så här

Skölj och skiva champinjonerna.

Värm en stekpanna och lägg i champinjonerna.

När champinjonerna börjar vattna och få färg lägger du i en stor klick smör.

Salta och peppra.

Lägg i hackad vitlök, chili och klippt persilja, låt fräsa en stund.

Stek kycklingen klar i smör i en annan stekpanna.

Blanda ner champinjonerna med kycklingen och lägg även i strimlad zucchini.

Stek en kort stund och servera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.