Kyckling & Mozzarella på Minibaguette
Kyckling & mozzarella på minibaguette
När vi vill lyxa till det lite gör vi dessa goda minibaguetter med kyckling, mozzarella och tomat, toppat med basilika och balsamico. Fick faktiskt inspirationen till dessa utsökta minibaguetter när vi var i Thailand för några år sedan. Låg en restaurang på stranden där dem serverade en liknande baguette som förrätt, så när vi tröttnat på fried rice var detta ett perfekt lunchalternativ. Testa!
Kyckling & Mozzarella på minibaguette – 2 personer
1 kycklingfilé
2-3 minibaguetter
1 mozzarella á 125 g
1 tomat
basilika
balsamico
Kryddor efter smak (vi brukar krydda kycklingen med Forest Blend från Santa Maria)
Gör så här
Skiva och krydda kycklingen.
Stek kycklingen klar på medeltemperatur i en stekpanna.
Tillaga brödet i ugnen enligt beskrivning på förpackningen.
Skiva mozzarella och tomat.
Dela det färdiggräddade brödet och lägg på kyckling och mozarella.
Grädda i ugnen i några minuter till mozzarellan smält.
Ta ut brödet ur ugnen och toppa med tomat, basilika och balsamico.
Servera med en grönsallad.