Sockerfria chokladbollar av nötter och dadlar
Sockerfria chokladbollar av nötter och dadlar
Jag älskar dessa sockerfria chokladbollar och det är så enkelt att göra dem. Man kan blanda i olika nötter, olika smaksättningar så som vaniljpulver, jordnötssmör, kanel, pepparkakskryddor eller kardemumma. Det som finns hemma helt enkelt. Först kör man nötterna till ett mjöl i en mixer och sen blandar man i övriga ingredienser och blandar till en jämn smet. Jag häller i lite kallt kaffe för att binda smeten men det går lika bra med lite kokosolja eller några droppar vatten.
Sockerfria chokladbollar av nötter och dadlar
1,5 dl blandade nötter (jag hade valnötter, hasselnötter och mandel)
6 urkärnade dadlar
ca 1,5 msk kakao
en nypa vaniljpulver
1/2 dl kokosflingor
en skvätt kallt kaffe
Gör så här
Blanda nötterna till ett mjöl i en mixer.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smet.
Forma små kulor och rulla i kokos.
2 kommentarer
Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★
Kan man göra dessa om man tar bort nötterna? 🙂
Hemma hos Andrea
Hej! Testa att öka mängden kokos och kanske tillsätta lite havregryn istället för nötterna. Eller så kan du ersätta nötterna med ngn müsli. Jag blandade i bovetecrunch från Reneé Voltaire en gång istället för nötter och det funkade alldeles utmärkt. Går att experimentera hur mycket som helst och det är lika spännande varje gång. Lycka till och hoppas du hittar någon spännande smakkombination/Andrea