Sockerfritt

Chokladbollar med Nötter

chokladbollar

Chokladbollar med Nötter

En lite nyttigare variant på chokladbollar, dem innehåller varken socker, smör eller havregryn utan är gjorda på cashewnötter, mandel, russin, kakao och kokosfett. Inspirationen till dessa chokladbollar hittade jag i min nya bok Äta Träna Leva! Jag tror dock inte att dem är så uppskattade av barnen utan jag får nog behålla dem för mig själv…

chokladbollar

Chokladbollar med Nötter – ca 15 stycken

1,5 dl cashewnötter

1,5 dl sötmandel

1 dl russin

3 msk kakao

2 msk kokosfett

Lite vatten

Kokosflingor till garnering

 

Gör så här

Kör alla ingredienser i en mixer till en mjuk deg.

Tillsätt lite vatten om degen är för torr.

Gör små bollar av degen och rulla dem i kokos.

chokladbollar

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.