BRÖD

Avokado Toast

Alltså hur gott!! Rostat nöt & fröbröd toppad med mosad avokado + lite salt, edamamebönor och groddar. Lyxfrukost! Detta bröd har jag tipsat om flera gånger men ska du testa något recept så är det detta, det är fantastiskt gott. Jag skivar upp hela limpan och förvarar i frysen så har jag alltid bröd hemma. Och det blir så gott när man rostar det i brödrosten.

Här nedan hittar du receptet på nöt & fröbrödet och har man inte allt hemma så kan man laborera lite. Jag uteslöt tex pekannötterna och ökade bara på mängden av de andra ingredienserna. Föredrar man andra nötter funkar det också. När jag skulle hälla i linfrön upptäckte jag att jag bara hade hälften av vad det egentligen skulle vara så ökade på med lite mer frön och blandade även i ca 2 msk chiafrön istället. Blev toppen. Vill man ha lite sötma i brödet kan man blanda ner hackade dadlar eller torkade fikon.

NÖT & FRÖBRÖD

100 g pekannötter

100 g hasselnötter

100 g cashewnötter

100 g krossade linfrön

100 g skalade sesamfrön

100 g solrosfrön

150 g pumpakärnor

1 tsk salt

100 g kallpressad rapsolja

6 st ägg

+ vallmofrön att strö över brödet

+ skalade sesamfrön till formen

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 150 grader.

Väg upp alla nötter och frön, (alla nötter ska vara hela) häll upp i en stor skål.

Blanda i salt, olja och ägg och rör ihop ordentligt.

Smörj en form och strö den med sesamfrön.

Häll i smeten och strö vallmofrön över limpan.

Baka mitt i ugnen i ca 1 timme.

Låt svalna och skär sedan limpan i lagom tjocka skivor.

Förvara i frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.