FISK OCH SKALDJUR

Lax med timjan & citron

Lax är så gott och enkelt att tillaga och varje gång vi äter det påpekar vi att vi äter det alldeles för sällan. Denna lax är smaksatt med salt, svartpeppar, citron och timjan, thats it! Tillagar sig själv i ugnen medan man förbereder tillbehörer. Vi serverade potatis, kokt sparris, kokt broccoli och en kall cremefraichesås till.

Cremefraichsåsen är en favorit här hemma och jag har tipsat om den många gånger förr men vi tar det igen – 1 burk cremefraiche 34%, salt, svartpeppar, klippt gräslök, hackad rödlök och lite pressad citron. Blanda ihop allt, smaka av och låt stå i kylen en stund innan servering.

LAX MED TIMJAN & CITRON

Laxfilé i bit (med skinnet kvar)

Salt & svartpeppar

Färsk timjan

Rivet citronskal

Pressad citron

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär ett rutmönster på ovansidan av laxen. Inte ända ner till skinnet utan bara på ytan.

Salta och peppra.

Hetta upp smör i en stekpanna och bryn den rutade sidan av laxen någon minut så den får lite färg.

Lägg laxen i en ugnsform och pressa över citron.

Strö över lite timjan och rivet citronskal. (spara lite till garnering).

Tillaga mitt i ugnen i ca 20-30 minuter beroende på hur stor laxbiten är.

Strö timjan och citronskal över laxen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.