FISK OCH SKALDJUR

Lax med Pepparrot & Rotfruktsris

lax pepparrot rotfrukterlax pepparrot rotfrukter

Lax med Pepparrot & Rotfruktsris

Det finns väldigt enkla sätt att tillaga lax på och denna lax med cremefraiche och pepparrot är ett exempel på det. Man blandar cremefraiche med riven pepparrot och klippt basilika, brer blandningen över en laxfilé och tillagar i ugnen i ca 20 minuter, så enkelt. Man kan blanda i allt möjligt gott, soltorkade tomater, oliver, olika kryddor och örter, min mamma brukar tex blanda cremefraiche med vitpeppar och det blir jättegott. Hade tänkt göra en rotfruktsgratäng idag men jag hade glömt att köpa grädde så det fick bli rotfruktsris istället, blev väldigt gott och även nyttigt.

lax pepparrot

Lax med Pepparrot – 1 port

1 laxfilé

1/2 dl cremefraiche

1/2 msk riven pepparrot

salt & svartpeppar

några blad basilika

 

Rotfruktsris – 1 port

1 potatis

1 palsternacka

1 morot

1 bit purjolök

flingsalt

olivolja

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg laxfilén på bakplåtspapper i en ugnsform.

Salta och peppra.

Blanda cremefraiche med riven pepparrot och klippt basilika och bre över laxfilén.

Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Riv potatis, palsternacka och morot i ett rivgärn.

Värm olivolja i en stekpanna och lägg i rotfrukterna.

Strö över flingsalt.

Skiva purjolöken i slantar.

När rotfrukterna börjar bli klara släng i purjolöken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.