FISK OCH SKALDJUR

Rökta räkor och småplock

Rökta räkorRökta räkorBästa fredagsmyset – småplock, jag älskar småplock och framför allt på just fredagar. Det är så skönt att komma hem efter en arbetsvecka, slippa laga mat och istället plocka upp massa godsaker från charken. Hälla upp ett glas kyld Prosecco, lyssna på musik och småäta lite medan man fixar. Även barnen uppskattar denna typ av mat och det är jag väldigt glad för.

Förra fredagen blev det en liten mix av rökta räkor med aioli, brieost och kex, färsk frukt och ett litet fat med våra charkuterifavoriter – Lomo Iberico och salami med tomat och basilika. Vi brukar be om så tunna skivor det bara går.

Det finns så otroligt mycket olika kex att välja på till ostbrickan, klassikerna är väl saltiner och digestivekex. Min favorit till brieosten är Finn Crisp, dem är så knapriga och goda. Trevlig helg önskar jag dig.

Rökta räkorFruktfatRökta räkor

2 kommentarer

  • farmor

    Mumsigt! Tro det eller ej. Har faktisk aldrig prövat rökta räkor. Ska bli till näste fredags mys, som också är en favorit hos oss.

  • Hemma hos Andrea

    Vaaaaa??!!!!? Jag trodde du smakat allt 😉 Inte minst rökta räkor, du som så ofta handlar på fiskboden. Ja då har du allt missat något gott farmor. Massa kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.