Pannbiffar
Pannbiffar är perfekt att göra lite extra utav och värma på till lunch dagen därpå.
Vanligtvis serverar vi kokt potatis, sky, stekt lök, saltgurka, majonnäs, lingonsylt, kokt broccoli eller blomkål till pannbiffar men inte denna gång. Istället blev det tärnad vattenmelon, fetaost, oliver, gurka och kokt potatis. Kanske inte den ultimata kombinationen men barnen tyckte att det var en toppenmåltid.
Att barnen tyckte middagen var så fantastisk var nog mycket tack vare melonen.
Jag brukar bara blanda i alla ingredienser utan att måtta så receptet nedan är på ett ungefär.
PANNBIFFAR
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1 ägg
ca 2 msk oxfond
ca 2 tsk dijonsenap
1/2 – 1 dl grädde
salt & svartpeppar
Grillkrydda
GÖR SÅ HÄR
Börja med att hacka löken fint och stek den på medelvärme i smör utan att den får färg.
Blanda köttfärsen med ägg, fond, senap, salt, svartpeppar, grädde och den stekta löken.
Forma lika stora pannbiffar och krydda båda sidor med grillkrydda.
Stek pannbiffarna i smör ca 5 minuter per sida.