Köttfärs

Pannbiffar

Pannbiffar är perfekt att göra lite extra utav och värma på till lunch dagen därpå.

Vanligtvis serverar vi kokt potatis, sky, stekt lök, saltgurka, majonnäs, lingonsylt, kokt broccoli eller blomkål till pannbiffar men inte denna gång. Istället blev det tärnad vattenmelon, fetaost, oliver, gurka och kokt potatis. Kanske inte den ultimata kombinationen men barnen tyckte att det var en toppenmåltid.

Att barnen tyckte middagen var så fantastisk var nog mycket tack vare melonen.

Jag brukar bara blanda i alla ingredienser utan att måtta så receptet nedan är på ett ungefär.

 

PANNBIFFAR

500 g nötfärs

1 gul lök, hackad

1 ägg

ca 2 msk oxfond

ca 2 tsk dijonsenap

1/2 – 1 dl grädde

salt & svartpeppar

Grillkrydda

 

GÖR SÅ HÄR

Börja med att hacka löken fint och stek den på medelvärme i smör utan att den får färg.

Blanda köttfärsen med ägg, fond, senap, salt, svartpeppar, grädde och den stekta löken.

Forma lika stora pannbiffar och krydda båda sidor med grillkrydda.

Stek pannbiffarna i smör ca 5 minuter per sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.