Köttfärs,  LCHF,  Sallad & grönsaker

Pannbiffar med gräddsås och ljumna grönsaker

Pannbiffar med gräddsås och ljumna grönsaker, LCHF
Pannbiffar är en vardagsfavorit hemma hos oss och man kan smaksätta dem på så många olika vis. Jag smaksätter oftast pannbiffarna med gul lök, grädde, dijonsenap och kalvfond eller tamarisoja. Tycker det blir så otroligt god smak. Vanligtvis brukar jag ha ströbröd i smeten också men hoppade över det denna gång och det funkar alldeles utmärkt det också.

Barnens favorit är pannbiffar med kokt potatis och lingonsylt men jag var så sugen på frästa grönsaker så gjorde en liten ljummen sallad till mig. Slängde ner lite paprika, röd lök och zucchini i en stekpanna med lite olivolja, lät fräsa en stund och smakade av med lite flingsalt och torkad rosmarin. Sen fräste jag även på lite tunt skivad gul lök i en annan stekpanna som jag sen toppade pannbiffarna med. Många stekpannor blev det, haha.

Gräddsåsen gör jag i samma stekpanna som pannbiffarna tillagats i. Jag häller grädden runt om pannbiffarna och smakar av med kalvfond, dijonsenap och tamarisoja och låter sen pannbiffarna puttra en stund i såsen. Pannbiffar med gräddsås smakar gott till så många olika tillbehör, kokt potatis, ris, bulgur eller grönsaker. Blir det pannbiffar över är det perfekt att frysa in dem och ta fram en annan dag. Serverar man bara ett annat tillbehör till pannbiffarna så har man en helt ny rätt och man har sparat massa tid.

pannbiffar med gräddsås och ljumna grönsaker, LCHF

Pannbiffar – 4 port

500 g nötfärs

1 ägg

1/2 gul lök

1 msk dijonsenap

1 msk kalvfond

1/2 dl grädde

salt och svartpeppar

 

Gräddsås

grädde

dijonsenap

kalvfond

tamarisoja

 

Gör så här

Börja med att skala och hacka löken fint.

Värm smör i en stekpanna och stek löken mjuk utan att den får färg. Låt löken svalna något.

Blanda köttfärsen med ägget.

Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

Forma lika stora biffar med händerna. Jag brukar doppa händerna i kallt vatten, då klibbar det inte.

Stek pannbiffarna i smör, ca 5 minuter per sida.

För att göra en gräddsås, häll grädde runt om pannbiffarna och rör om med en stekspade.

Smaka av med lite dijonsenap, kalvfond och tamarisoja. Börja med lite i taget och smaka av under tiden.

Låt småputtra en stund.

Vill du ha såsen helt slät kan du sila den.

Servera med ljumna grönsaker, kokt potatis och lingonsylt eller ris.

 

2 Comments

  • Elinor

    Du är min inspiration!! Du får till och med pannbiffar (som jag har tråkiga minnen ifrån) att få mig att vilja testa och herregud så gott det låter och ser ut!

  • Hemma hos Andrea

    Åhh vad gullig du är, tack snälla. Pannbiffar är den absolut bästa vardagsmaten tycker jag. Kram på dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.