FISK OCH SKALDJUR

Enkla fisken & ratatouille

Det är så roligt när barnen vill hjälpa till och laga mat och min minsting är mer än gärna med i köket, både när vi bakar och lagar mat. I förra veckan gjorde vi lax och denna är så enkel att tillaga och perfekt vardagsmat. Till laxen hade vi kokt potatis, edamamebönor och en ratatouille. Laxen tar inte längre tid att tillaga än vad potatisen tar att koka.

Lägg laxen i en ugnsform, salta, peppra och pressa över lite citron. Toppa laxen med hyvlat smör, citronskivor och färsk dill. Skjutsa in i ugnen i på 200 grader i ca 20 minuter. Tiden varierar lite beroende på hur stor laxbiten är men denna var ca 500 g.

I rattatouillen har jag paprika i olika färger, lök, zucchini och vitlök. Hackar grönsakerna i små bitar och låter allt stekas mjukt i smör och sen häller jag på krossade tomater. Smakar av med lite salt och svartpeppar. Låter allt småputtra en stund. Enkel och smidig vardagsmat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.