Sallad & grönsaker

Vaxbönor

Variationen på vardagsmaten är inte jättestor hemma hos oss. Det är några favoriter som går på repris. Det ska gå relativt fort att tillaga maten, barnen ska tycka om det och ett stort plus är om det blir mat över så man får matlåda med sig dagen därpå. Däremot kan man variera tillbehören istället och en ny favorit hemma hos oss är vaxbönor.

Köper Findus frysta vaxbönor och det tar inte många minuter att tillaga dom. Du kokar bara upp lättsaltat vatten, drar kastrullen från plattan och slänger i vaxbönorna. Låt bönorna ligga i kastrullen i ca 3 minuter och häll sedan av vattnet. Tror även det kan vara jättegott att fräsa vaxbönorna i smör, vitlök och flingsalt. Frysta grönsaker överlag är väldigt smidigt att ha hemma i frysen.

Idag blev det pannbiff med potatis, majonnäs, vaxbönor, grönsallad, pumpakärnor, gurka och lingonsylt till middag. Pannbiffarna gör jag på ca 500 g nötfärs, 1 ägg, 1/2 dl grädde, svartpeppar, lite oxfond och dijonsenap samt 1 gul lök som jag först steker mjuk i smör innan jag blandar den med övriga ingredienser. När jag format pannbiffarna pudrar jag över grillkrydda och steker dom i smör, ca 5 minuter per sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.