Pannacotta & chokladmousse

CHOKLADMOUSSE

Denna chokladmousse har jag tipsat om tidigare. Den är gjord på endast tre ingredienser, grädde, äggula och mörk choklad. Inte nog med att det är få ingredienser går den även supersnabbt att slänga ihop. Den är rätt mäktig så man behöver inte alls mycket för att bli nöjd. Här har jag toppat chokladmoussen med frystorkade hallon och riven choklad. Nu använde jag Marabou Premium 70% choklad utan smaksättning men vill man ha med smak går även det fint. Finns flera olika varianter och den med mint kan jag varmt rekommendera.

CHOKLADMOUSSE

2 PORTIONER

  • 1 dl grädde
  • 1 äggula
  • 50 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

  • Vispa grädden, den ska nästan vara rinnig.
  • Blanda ner äggulan.
  • Smält chokladen över vattenbad eller i micron.
  • Rör ner den smälta chokladen i grädden och blanda väl.
  • Fördela chokladmoussen i glas eller skål och låt stå i kylen en liten stund innan servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.