Müsli & granola

GRANOLA MED MANDEL, FRYSTORKADE HALLON OCH KOKOS

Denna socker och glutenfria granola har jag gjort många gånger. Jag tycker den är jättegod. Smaksättningen går att variera – kanel, kakao, pepparkakskrydda, kardemumma, ingefära eller varför inte lakritspulver. Denna gång smaksatte jag med kanel och efter granolan rostats klart och svalnat blandade jag i frystorkade hallon och kokoschips.


GRANOLA

  • 1 äggvita
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl riven kokos
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 2-3 tsk kanel
  • en nypa vaniljpulver
  • en nypa salt
  • 50 g smör

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa äggvitan till ett fluffigt skum.
  • Rör ner alla torra ingredienser.
  • Lägg i smör och blanda ihop till en fast deg med händerna.
  • Täck en bakplåt med bakplåtspapper och smula ut degen.
  • Tillaga granolan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  • Rör om var tredje minut så inte granolan bränns.
  • Låt granolan svalna och blanda i frystorkade hallon och kokoschips.
  • Förvara granolan i en tät burk i kylen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.