![sockerfri hemmagjord lchf granola med frystorkade hallon](https://media.hemmahosandrea.se/2019/03/29C1D0ED-AE55-49E4-B362-5139EDBBC0D2.jpeg)
GRANOLA MED MANDEL, FRYSTORKADE HALLON OCH KOKOS
![](https://media.hemmahosandrea.se/2019/03/C57DF90F-A2E9-43AA-A2EA-0AB3C521FE11-1170x878.jpeg)
![](https://media.hemmahosandrea.se/2019/03/4A8E3FB2-0CA6-4915-9275-A9E9E73542BD-1170x878.jpeg)
Denna socker och glutenfria granola har jag gjort många gånger. Jag tycker den är jättegod. Smaksättningen går att variera – kanel, kakao, pepparkakskrydda, kardemumma, ingefära eller varför inte lakritspulver. Denna gång smaksatte jag med kanel och efter granolan rostats klart och svalnat blandade jag i frystorkade hallon och kokoschips.
![](https://media.hemmahosandrea.se/2019/03/29C1D0ED-AE55-49E4-B362-5139EDBBC0D2-1170x878.jpeg)
GRANOLA
- 1 äggvita
- 2 dl hackad mandel
- 2 dl mandelmjöl
- 1,5 dl riven kokos
- 2 msk skalade sesamfrön
- 2-3 tsk kanel
- en nypa vaniljpulver
- en nypa salt
- 50 g smör
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitan till ett fluffigt skum.
- Rör ner alla torra ingredienser.
- Lägg i smör och blanda ihop till en fast deg med händerna.
- Täck en bakplåt med bakplåtspapper och smula ut degen.
- Tillaga granolan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Rör om var tredje minut så inte granolan bränns.
- Låt granolan svalna och blanda i frystorkade hallon och kokoschips.
- Förvara granolan i en tät burk i kylen.
![bakad sötpotatis med quinoa](https://media.hemmahosandrea.se/2019/03/72902E68-1F27-46E1-BFEE-BC1FBBF11FC7.jpeg)
![chokladmousse lchf](https://media.hemmahosandrea.se/2019/03/1CCC9CA5-B55B-44CD-9771-1C6856FE0D65.jpeg)