TACOPAJ
Jag gjorde en tacopaj för ett tag sedan och den blev jättegod men skalet var lite väl hårt. Fick recept från min kollega på en jätteenkel pajdeg som blev perfekt. Så här kommer ett uppdatera recept på tacopaj. Perfekt rätt att slänga ihop om man har tacofärs över. Gott som matlåda också. Servera med en god sallad.
PAJSKAL
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
GÖR SÅ HÄR: Blanda allt för hand till en deg. Tryck ut degen tunt i en smord pajform. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen på 220 grader tills degen fått en gyllene färg.
…………………………………
FYLLNING
400 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 gul lök, hackad
1 grön paprika, hackad
1 dl majs
………………………………….
1,5 dl gräddfil
1/2 dl cremefraiche
2 mak majonäs
Svartpeppar
…………………………………
1-2 dl gratängost
1 tomat
…………………………………
GÖR SÅ HÄR: Bryn köttfärsen i olivolja, häll i tacokrydda och vatten. Låt lök och paprika fräsa med en stund och häll sist i majsen.
Blanda gräddfil, cremefraiche, majonäs och svartpeppar i en skål.
Fyll pajskalet med köttfärsen. Bre gräddfilsblandningen över köttfärsen och toppa med skivad tomat och 1-2 dl gratängost. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.