EFTERRÄTTER,  Sockerfritt

BANANBRÖD / BANANKAKA

God morgon!

Ser ut att bli ännu en fin dag och dessutom är det fredag!!! Så härligt. Bröd eller kaka? Vet inte riktigt vad man ska kalla denna ljuvliga bananlimpa men hur som är det jättesaftigt, jättegott och jätteenkelt att göra. Så har du ett gäng trista bananer hemma tycker jag du ska slänga ihop en smet och testa. Kombinationen av söta bananer, kardemumma och kanel är oslagbar. Jag toppade kakan med tunt skivad banan, valnötter och kokos. Jag tror även det kan vara gott med lite hackade nötter i kakan.

Trevlig helg.

DU BEHÖVER

4 dl havregryn

1 dl mandelmjöl

3 mogna bananer

1/2 dl kokosolja

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1/2 tsk kardemumma

en nypa salt

2 ägg

TOPPING

Valnötter, kokosflingor & skivad banan.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Mixa havregryn till mjöl med en stavmixer.

Blanda i övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.

Klä en bakform med bakplåtspapper och häll i smeten.

Toppa brödet med tunt skivad banan, kokosflingor och hackade valnötter.

Tillaga mitt i ugnen i ca 35 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.