EFTERRÄTTER

Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins

Igår fick vi trevligt eftermiddagsbesök så jag slängde ihop lite kladdkakemuffins, tänk att något så gott kan gå så snabbt att göra. Det här är en lagom seg kladdkakemuffins som är god till glass, grädde eller bara som den är.

På Coop förra veckan kostade en ask physalis 13,90 eller så kunde man köpa två askar för 10 kronor???!!! Självklart köpte jag 2 askar så det blev kladdkakemuffins och physalis till söndagsfika…

Kladdkakemuffins – 12 st

2 ägg

3 dl strösocker

4 msk kakao

1,5 msk vaniljsocker

1 krm salt

1,5 dl vetemjöl

100 g smör

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa ägg och socker poröst med en elvisp.

Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl.

Vispa till en jämn smet.

Smält smöret och blanda ner det i smeten.

Fördela smeten i formar.

Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Känn med en baksticka och är stickan torr är dem klara.

Ta ut dem ur ugnen och pudra över florsocker (jag brukar använda mig av en tesil).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.