cake pop av marsipan med polkagrisar
Jul,  JULGODIS

Cake Pops av Marsipan

Cake Pops av Marsipan

Marsipankulor doppade i mörk choklad, toppade med krossade polkagrisar på pinne – en Cake Pop av Marsipan helt enkelt.

Det var så otroligt roligt att göra Cake Pops och jag vill bara göra fler, men dem jag gjorde sist med pepparkaka var lite för söta för min smak och då slog det mig att jag kan ju faktiskt göra mitt favorit julgodis på samma sätt så det blev marsipankulor doppade i mörk choklad och polkakross på pinne och visst blev dem väl fina! Användning för mitt nyinköpta julband från Hemtex fick jag också…

Jag satte inte alla marsipankulor på pinne utan vissa doppade jag bara i choklad och dekorerade med vinterströssel. Det är viktigt att dekorera direkt efter man doppat kulorna i chokladen så att det fastnar ordentligt innan chokladen stelnat. Låt marsipankulorna stelna på en skärbräda med bakplåtspapper i kylen. Den choklad som blev över efter jag doppat alla marsipankulor gjorde jag tunna chokladrutor med polkakross av. Häll ut chokladen på bakplåtspapper och strö över polkagris och låt svalna i kylen i ca 30 minuter, skär sedan i rutor. Dumt att slösa på choklad när det kan komma till användning…

Cake Pops av Marsipan – 12 st

150 g marsipan

50 g mörk choklad

Några polkagrisar

Vinterströssel

Pinnar & band

 

Gör så här

Rulla kulor av marsipanen.

Smält lite av chokladen över vattenbad.

Doppa spetsen på pinnen och stick ner i kulan och låt stelna i kylen. Detta för att kulan ska fastna ordentligt på pinnen.

Lägg polkagrisarna i en fryspåse och krossa i en mortel.

Smält resten av chokladen.

Doppa kulorna i chokladen och toppa med polkakross eller strössel.

Ställ pinnarna i ett glas med socker eller i en äggkartong.

Låt svalna i kylen i minst 30 minuter. (jag ställde in varje pinne i kylen direkt efter jag doppat den i choklad och dekorerat den så att chokladen inte skulle rinna längs pinnen)

Dekorera pinnen med fina band.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.