Köttfärssås är alltid gott
Köttfärssås är alltid gott
En köttförssås funkar både till vardags och helg tycker jag, allt beror på tillbehören. En mustig köttfärssås med mycket vitlök, tomat och mozzarella, en krispig grönsallad och ett glas rött är så gott en lördagskväll. En enklare köttfärssås med idealmakaroner, gurka och tomater är perfekt till vardags efter jobb och förskola. Ett tillbehör som jag älskar till köttfärssås är fetaost med oregano, det är så gott!
Köttfärsås – ca 4 portioner
400-500 g nötfärs
1 röd lök
4 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
svartpeppar
salt
torkad timjan
paprikapulver
cayennepeppar
1 burk cremefraiche á 2 dl
Gör så här
Bryn köttfärsen i smör.
Tillsätt hackad lök och pressa i vitlök.
Tillsätt kryddor efter smak och tycke.
Blanda i tomatpuré och krossade tomater.
Häll i cremefraiche och låt puttra.