Örtkyckling
Örtkyckling
Jag steker oftast kyckling så den får en fin yta innan jag tillagar den i ugnen, det blir så mycket saftigare då. Denna örtkyckling med färsk basilika, timjan och citron passar utmärkt som lunch tillsammans med en fräsch sallad. Jag gjorde en enkel sallad med olika salladsblad, vattenmelon, fetaost och lite balsamico. Nyttig och god lunch som går snabbt att tillaga.
Örtkyckling – 4 portioner
4 kycklingfiléer
1/2 dl olivolja
ca 2 msk pressad citron
2 msk färsk timjan
2 msk färsk basilika
svartpeppar
salt
Gör så här
Sätt ugnen 200 grader.
Mixa olja, örter och citron i en blender.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Pensla kycklingfiléerna med örtoljan.
Bryn filéerna i en het panna så dem får lite färg.
Lägg kycklingen i en ugnsform med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter beroende på hur stora filéerna är.
Skär ett snitt i kycklingen för att se om den är klar.