KYCKLING

Örtkyckling

örtkyckling

Örtkyckling

Jag steker oftast kyckling så den får en fin yta innan jag tillagar den i ugnen, det blir så mycket saftigare då. Denna örtkyckling med färsk basilika, timjan och citron passar utmärkt som lunch tillsammans med en fräsch sallad. Jag gjorde en enkel sallad med olika salladsblad, vattenmelon, fetaost och lite balsamico. Nyttig och god lunch som går snabbt att tillaga.

örtkyckling

Örtkyckling – 4 portioner

4 kycklingfiléer

1/2 dl olivolja

ca 2 msk pressad citron

2 msk färsk timjan

2 msk färsk basilika

svartpeppar

salt

 

Gör så här

Sätt ugnen 200 grader.

Mixa olja, örter och citron i en blender.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Pensla kycklingfiléerna med örtoljan.

Bryn filéerna i en het panna så dem får lite färg.

Lägg kycklingen i en ugnsform med bakplåtspapper.

Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter beroende på hur stora filéerna är.

Skär ett snitt i kycklingen för att se om den är klar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.