Kyckling i balsamicosås med vitlök och chilifräst broccoli
Denna kycklingrätt gör vi ofta men jag brukar använda kycklingfilé och linda in den i bacon eller serranoskinka. Denna gång använde jag kycklinginnerfilé och hoppade över att linda in den och det blev precis lika gott. Detta är en så otroligt enkel rätt att tillaga och går även smidigt att göra till många. Vi brukar servera den till pasta eller klyftpotatis och denna gång blev det lite vitlök och chilifräst broccoli med rostade solroskärnor också, mitt absoluta favorit tillbehör. Recept hittar du här.
Kyckling med balsamicosås – 4 portioner
Kycklinginnerfilé för 4 personer (500-700 g beroende på hur mycket man äter)
salt
svartpeppar
oregano
5 dl grädde
4 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kycklingfond
4 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och oregano.
Bryn kycklingen i en stekpanna med smör så att den får en fin yta.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Blanda grädde, balsamvinäger, fond och pressad vitlök i stekpannan.
Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter.
2 kommentarer
Karin FitnessochHälsa
Smart att tillaga kycklingrätten i ugnen. Då hinner man laga tillbehören medan den blir klar!
Trevlig helg på dig!
Hemma hos Andrea
Det är väldigt skönt med mat man tillagar i ugnen, den klarar sig själv liksom. Trevlig helg till dig med 🙂