Kokos & Limebollar i choklad
Kokos & Limebollar
Superenkla kokos och limebollar som inte innehåller något socker förutom det som är i den mörka chokladen då. Vill man kan man göra egen choklad genom att blanda raw kakao, grädde, kokosmjölk, kokosolja, vaniljpulver och eventuellt lite sötning i en kastrull och koka upp men helt ärligt tycker jag inte att det blir gott, kakaosmaken blir så skarp så jag använder köpt mörk choklad med minst 70% kakaohalt istället.
Kokos & Limebollar i choklad – ca 16 st
2 dl kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy)
2 msk kokosmjöl
2 dl kokosflingor
rivet skal från en lime
Mörk choklad, minst 70% kakao
Gör så här
Koka upp kokosmjölken och vispa ner kokosmjölet.
Blanda väl så det inte blir några klumpar.
Dra kastrullen från plattan och rör ner limeskal och kokosflingor.
Låt smeten svalna en stund.
Forma små bollar och ställ in i frysen i ca 15 minuter.
Smält mörk choklad över vattenbad eller i micron.
Doppa kokosbollarna i chokladen med hjälp av en matsked.
Toppa med riven kokos och limeskal.
Förvara i kylen.
2 kommentarer
AngelicasVärld
Men gud va smarrigt det där såg ut!!
En härlig kväll önskar jag dig!
Hemma hos Andrea
Åhh tack! Önskar dig en fin dag/Andrea