Granola med Lakrits & Ingefära
Granola med lakrits & ingefära
Jag tycker att det är väldigt gott med yoghurt på morgonen, favoriten är turkisk yoghurt med en skvätt vatten för att få den lite lösare i konsistensen toppad med riven kokos, nötter och bär. Hittade ett recept på granola med lakrits och ingefära på bloggen lesscarbs.se och eftersom jag älskar både lakrits och ingefära var jag tvungen att testa. Jättegott! Använde lakritspulver från Kung Markatta men nästa gång testar jag nog med saltlakritspulver istället.
Granola med lakrits & ingefära
1 äggvita
50 g normalsaltat smör
2 msk skalade sesamfrön
2 dl sötmandel (hackad)
2 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosflingor
2 tsk lakritspulver
2 tsk torkad ingefära
1 nypa salt
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitan till ett bubbligt och vitt skum i en bunke.
Blanda sedan i alla torra ingredienser och blanda ordentligt.
Lägg i smöret och fördela det med fingrarna tills det blir en fast smet som går att forma till en stor boll.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och smula över granolan.
Tillaga i ugnen i 15-20 minuter.
Rör runt försiktigt var tredje minut så att granolan inte bränns.
Ta ut plåten ur ugnen, låt svalna och förvara granolan i kylen.