
Sockerfri Jordgubbsglass
Sockerfri Jordgubbsglass
Denna superenkla glass med endast tre ingredienser är sååå god och även nyttig. Har tidigare gjort den med både hallon och blandade sommarbär och det funkar lika bra med jordgubbar. Det enda man ska tänka på är att bären/frukten måste vara fryst. Nästa gång tänkte jag testa med mango, kan ju inte bli annat än gott. Mango med kokos kanske? Jag dekorerade glassen med mynta och då slog det mig att det säkert är jättegott att blanda ner lite mynta i jordgubbsglassen…och lite lime kanske. Ja du ser, man kan göra hur många olika varianter som helst, bara att testa sig fram till sin favorit!
Sockerfri Jordgubbsglass (1-4 portioner)
5 dl frysta jordgubbar
0,5 dl kokosmjölk (extra creamy, Santa Maria)
1 krm vaniljpulver
Gör så här
Ställ fram dem frysta jordgubbarna några minuter så dem tinar något.
Blanda sedan alla ingredienser med hjälp av en stavmixer till en slät glass.
Servera genast.

