Panerad rödspätta med dillsås
Panerad rödspätta med dillsås
Att panera fisk är väldigt enkelt och så mycket godare än frysta fiskpinnar. Till rödspättan åt vi kokt potatis, ärtor, rivna morötter och en kall dillsås gjord på filmjölk och fryst dill. Till paneringen behöver du vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd blandat med lite salt. Torka av fisken ordentligt så att den är helt torr, doppa sedan fisken först i vetemjöl sen i ägg och avsluta med ströbrödet. För att undvika att fisken blir bränd häller du först i rapsolja i stekpannan och när oljan blivit varm slänger du i en rejäl klick smör, stek fisken någon minut per sida. Enkelt och god vardagsmat som är väldigt uppskattad av dem små.
2 kommentarer
INREDNINGSHJÄLPEN
En av mina favoriträtter 🙂
INREDNINGSHJÄLPEN/Anette
Hemma hos Andrea
Visst är det gott, är en favorit här hemma också.