FISK OCH SKALDJUR

Panerad rödspätta med dillsås

panerad rödspätta

Panerad rödspätta med dillsås

Att panera fisk är väldigt enkelt och så mycket godare än frysta fiskpinnar. Till rödspättan åt vi kokt potatis, ärtor, rivna morötter och en kall dillsås gjord på filmjölk och fryst dill. Till paneringen behöver du vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd blandat med lite salt. Torka av fisken ordentligt så att den är helt torr, doppa sedan fisken först i vetemjöl sen i ägg och avsluta med ströbrödet. För att undvika att fisken blir bränd häller du först i rapsolja i stekpannan och när oljan blivit varm slänger du i en rejäl klick smör, stek fisken någon minut per sida. Enkelt och god vardagsmat som är väldigt uppskattad av dem små.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.