Kycklingwok
Oftast blir grönsakerna alldeles sladdriga när jag ska göra wok men denna gång stekte jag kycklingen i en stekpanna och grönsakerna i en annan och blandade sen ihop allt och det blev bra. Kycklingen var saftig och mör och grönsakerna krispiga. Jag smaksatte woken med oystersauce och sweet chilisauce samt en pressad vitlöksklyfta. Vill man har mer styrka i woken kan man öka mängden sweet chili men jag tog ytterst lite för att inte göra det för starkt. När det kommer till grönsaker kan man blanda i allt möjligt gott och nu hade jag morot, paprika, blomkål, broccoli, röd lök och zucchini. Även vattenkastanjer, bambuskott, minimajs och cashewnötter är gott i wok. Återigen, kycklinginnerfilé är så gott. Vill du ha en mer såsig wok så kan du tillsätta mer oyster sauce eller blanda i lite vatten eller kokosmjölk.
Kycklingwok – ca 4 portioner
ca 500 g kycklinginnerfilé
1/2 dl oyster sauce
1 msk sweet chilisauce
1 röd paprika
1/2 zucchini
1 morot
1 röd lök
1 broccolistånd
1/4 blomkålshuvud
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Börja med att skiva alla grönsaker.
Värm olja i en stekpanna och stek kycklingen.
Häll över oystersauce och sweet chilisauce.
Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
Värm olja i en annan stekpanna och lägg i alla grönsaker. Pressa även i en vitlöksklyfta.
När grönsakerna börjar bli klara lägger du över dem i stekpannan med kycklingen och blandar ihop allt.
Servera med jasminris.