Torsk i senapssås med tomat, gräslök & persilja
Här är en busenkel torskrätt som genast blev en ny favorit och mer än godkänd av hela familjen. I denna rätt har jag använt torskrygg och dem bitarna är lite tjockare än torskfilé och blir därmed inte lika torrt som jag upplever att filéer kan bli. Och denna torskpanna är allt annat än torr, fisken föll isär.
Helt klart en ny vardagsfavorit som inte tar längre tid att tillaga än vad potatisen tar att koka och dessutom innehåller väldigt få ingredienser, torsk, salt, grädde, dijonsenap, gräslök, persilja och coctailtomater. Önskar du mer sås så ökar du bara mängden grädde och smakar av med övriga ingredienser.
Torsk i senapssås med tomat, gräslök & persilja – ca 2 port
Torskrygg, 2 bitar
Salt
Smör att steka i
Grädde, ca 3 dl
Dijonsenap, 1-2 tsk
Persilja
Gräslök
Coctailtomater, 6 st
Gör så här
Värm en stekpanna och lägg i smör.
Salta torsken, lägg ner den i stekpannan.
Bryn torsken någon minut per sida så den får lite färg.
Häll på grädde och tillsätt dijonsenap.
Klipp i persilja och gräslök.
Halvera tomaterna och släng ner även dem i pannan.
Låt småputtra i ca 15-20 minuter.
Mosa gärna tomaterna lite med stekspaden och vänd fisken någon gång under tiden så den blir genomkokt.
Smaka av med salt.
Servera till kokt potatis.
2 kommentarer
Therese
Supergott! Tack för tipset.
Hemma hos Andrea
Åhh vad roligt. Visst var det gott och så himla enkelt att tillaga. Kram på dig