Rostade sötpotatis pommes
Att få sötpotatis krispig är inte det lättaste då den blir ganska mjuk när man tillagar den. Men tillagar man sötpotatisen på svag värme i ugnen i ca 1 timme för att sedan ringla över olivolja, höja värmen något och tillaga ytterligare i 20 minuter får man krispiga och hårda sötpotatis pommes. Det tar lite tid men blir så gott.
Rostad sötpotatis pommes
Sötpotatis
salt
olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader.
Skölj och skala sötpotatisen.
Skiva sötpotatisen i jämna stavar.
Lägg stavarna i en skål med kallt vatten en stund, ca 20 minuter.
Häll av vattnet och torka av med hushållspapper.
Bre ut sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper och salta.
Ställ in i ugnen i en timme.
Ta ut plåten och höj värmen till 200 grader.
Ringla olivolja över sötpotatisen och blanda ordentligt så potatisen täcks.
Ställ in i ugnen i ytterligare 20 minuter.
Lägg hushållspapper på ett fat och flytta över sötpotatisen för att låta hushållspappret suga åt sig överflödig olivolja.