Potatis & rotfrukter

Rostade sötpotatis pommes

Rostad sötpotatis pommes

Att få sötpotatis krispig är inte det lättaste då den blir ganska mjuk när man tillagar den. Men tillagar man sötpotatisen på svag värme i ugnen i ca 1 timme för att sedan ringla över olivolja, höja värmen något och tillaga ytterligare i 20 minuter får man krispiga och hårda sötpotatis pommes. Det tar lite tid men blir så gott.Rostad sötpotatis pommes

Rostad sötpotatis pommes

Sötpotatis

salt

olivolja

 

Gör så här

Sätt ugnen på 100 grader.

Skölj och skala sötpotatisen.

Skiva sötpotatisen i jämna stavar.

Lägg stavarna i en skål med kallt vatten en stund, ca 20 minuter.

Häll av vattnet och torka av med hushållspapper.

Bre ut sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper och salta.

Ställ in i ugnen i en timme.

Ta ut plåten och höj värmen till 200 grader.

Ringla olivolja över sötpotatisen och blanda ordentligt så potatisen täcks.

Ställ in i ugnen i ytterligare 20 minuter.

Lägg hushållspapper på ett fat och flytta över sötpotatisen för att låta hushållspappret suga åt sig överflödig olivolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.