Potatismos
Potatismos
Potatis är en råvara som man kan göra så otroligt mycket med, man kan koka den, steka, ugnsrosta, potatismos, pommesfrites, bakad potatis, gratäng, klyftor, hur mycket som helst.
Potatismos kan man också göra en hel del med, spritsa på fiskgratäng eller till plankstek, göra små potatistoppar, kroketter eller bara äta den som den är och potatismos är absolut godast till korv tycker jag, tex ugnsfalu eller tunnbrödrulle med räksallad, mums…
Potatismos – 4 portioner
8-10 potatisar (800 g)
50 g smör
1 dl mjölk + 1 dl vispgrädde
salt och nymalen vitpeppar
riven muskotnöt (kan uteslutas)
Gör så här
Skala och koka potatisen riktigt mjuk.
Häll av vattnet.
Stöt potatisen med mosstamp, vispa med elvisp eller mosa med en gaffel.
Tillsätt smöret och mjölken blandad med grädden.
Smaka av med lite salt, peppar och muskotnöt.