Potatis & rotfrukter

Ugnsrostade Rotfrukter & Kassler

rotfrukter

Ugnsrostade Rotfrukter & Kassler

Ugnsrostade rotfrukter är så gott och passar till allt. Jag brukar blanda morötter, potatis, palsternacka, lök och rödbetor, ringla över olivolja, torkad rosmarin och flingsalt. Hade inga rödbetor hemma idag men däremot sötpotatis – en ny favorit! Till rotfrukterna gjorde jag ugnstekt kassler och en kall sås på cremefraiche och Örtagårdskrydda från Knorr…

rotfrukter

Ugnsrostade Rotfrukter

Potatis

Sötpotatis

Morötter

Röd Lök

Palsernacka

Rödbetor

Olivolja

Torkad rosmarin

Flingsalt

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skiva rotfrukterna i lika stora bitar.

Lägg i en bunke och ringla över olivolja, rosmarin och flingsalt.

Blanda väl.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och bre ut rotfrukterna.

Tillaga i ugnen i ca 40 minuter.

Rör om emellanåt så att rotfrukterna får en jämn yta.

 

Kassler i ugn

Skiva kasslern i tunna skivor och tillaga i ugnen i ca 20 minuter.

Så när rotfrukterna vart i ugnen i ca 20 minuter ta ut plåten och lägg på kasslern.

 

4 Comments

  • Malin

    Ugnsrostade rotfrukter är nog nästan det godaste man kan ha till kött, och det passar ju så bra med en kall sås till. Mums va hungrig jag blev:) Trevlig helg!

  • Rebecka

    Låter så gott, och enkelt att göra 🙂
    Du har många goda recept.
    Brukar titta in på din blogg varje dag.
    Men varför ska det vara så svårt att få läsare eller folk som kommenterar!
    Det är väldigt trist 🙁

    • Hemma hos Andrea

      God morgon Rebecka! Vad roligt att höra att du tycker om bloggen, det värmer 🙂 Och jag uppskattar verkligen dina kommentarer, det gör mig väldigt glad och det blir sååå mycket roligare att uppdatera när man får höra att det uppskattas…

      Önskar dig en riktigt trevlig helg/Andrea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.