Ugnsrostade Rotfrukter & Kassler
Ugnsrostade Rotfrukter & Kassler
Ugnsrostade rotfrukter är så gott och passar till allt. Jag brukar blanda morötter, potatis, palsternacka, lök och rödbetor, ringla över olivolja, torkad rosmarin och flingsalt. Hade inga rödbetor hemma idag men däremot sötpotatis – en ny favorit! Till rotfrukterna gjorde jag ugnstekt kassler och en kall sås på cremefraiche och Örtagårdskrydda från Knorr…
Ugnsrostade Rotfrukter
Potatis
Sötpotatis
Morötter
Röd Lök
Palsernacka
Rödbetor
Olivolja
Torkad rosmarin
Flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva rotfrukterna i lika stora bitar.
Lägg i en bunke och ringla över olivolja, rosmarin och flingsalt.
Blanda väl.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bre ut rotfrukterna.
Tillaga i ugnen i ca 40 minuter.
Rör om emellanåt så att rotfrukterna får en jämn yta.
Kassler i ugn
Skiva kasslern i tunna skivor och tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
Så när rotfrukterna vart i ugnen i ca 20 minuter ta ut plåten och lägg på kasslern.
4 kommentarer
Malin
Ugnsrostade rotfrukter är nog nästan det godaste man kan ha till kött, och det passar ju så bra med en kall sås till. Mums va hungrig jag blev:) Trevlig helg!
Hemma hos Andrea
Visst är det gott 🙂 Trevlig helg till dig med…
Rebecka
Låter så gott, och enkelt att göra 🙂
Du har många goda recept.
Brukar titta in på din blogg varje dag.
Men varför ska det vara så svårt att få läsare eller folk som kommenterar!
Det är väldigt trist 🙁
Hemma hos Andrea
God morgon Rebecka! Vad roligt att höra att du tycker om bloggen, det värmer 🙂 Och jag uppskattar verkligen dina kommentarer, det gör mig väldigt glad och det blir sååå mycket roligare att uppdatera när man får höra att det uppskattas…
Önskar dig en riktigt trevlig helg/Andrea