Potatissallad med senapsvinägret
Potatissallad med senapsvinägret
En god potatissallad hör sommaren till och är så gott till allt grillat. Fick en fråga om jag hade något bra tips på en potatissallad som inte är krämig. Genast tänker jag på denna fräscha potatissallad med senapsvinägret, stekt vitlök, knipplök, körsbärstomater, soltorkade tomater, sparris och timjan.
Potatissallad med senapsvinägret
ca 1 kg färskpotatis
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 tsk dijonsenap
några droppar vatten
lite salt och svartpeppar
1 ask körsbärstomater
6 soltorkade tomater
4 knipplökar
1 knippe sparris
Färsk timjan
Gör så här
Koka potatisen med skalet i lättsaltat vatten.
Låt potatisen svalna.
Blanda olivolja, dijonsenap, vatten, salt och peppar i en skål.
Halvera körsbärtomater, strimla knipplök och soltorkade tomater och blanda ner i senapsdressingen.
Låt marineras ett stund.
När potatisen svalnat seteker du den i olja tillsammans med skivad vitlök.
Blanda samman allt i en skål och toppa med stekt sparris och timjan.
2 kommentarer
Jessica Sundberg
Jag gillar verkligen dina recept och din blogg! Härliga bilder och bra inspiration! Testade din kyckling med kokos och jordnötssås. Min blev dock väldigt mörk om man jämför med din. Hade du i soja? Du kanske hade ljus soja för min mörka gav rätten en helt annan färg än din ser ut att ha på bilden! Väldigt gott var det iaf. Trevlig helg!!!
Hemma hos Andrea
Hej Jessica. Vad roligt att du gillar bloggen, blir så glad. Jag använde tamarisoja från Reneé Voltaire. Ha en härlig dag. Kram Andrea