VEGETARISK LCHF LASAGNE
Igår blev det vegetarisk lasagne till middag. En smarrig tomatsås med zucchini, morötter, purjolök, gul lök, paprika, vitlök, färska champinjoner, kryddor och krossade tomater. Lasagne är perfekt matlådemat och är lika gott om inte godare dagen efter.
Jag gjorde en plåt med lowcarb ”lasagneplattor” och vill man ha vanliga pastaplattor tar man det istället.
LOWCARB-LASAGNEPLATTOR (till 1 lasagne)
4 ägg
100 g Philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
1/2 – 1 krm salt
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 150 grader.
Knäck äggen i en bunke och vispa äggen porösa.
Blanda i philadelphiaost, fiberhusk och salt. Vispa till en jämn smet.
Häll ut smeten på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Täck smeten med bakplåtspapper och kavla ut smeten så tunt som möjligt. Smeten ska helst täcka hela plåten.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt bakplåtspapperet vara kvar under gräddning.
Ta ut plåten och dra av bakplåtspapperet. Skär lasagneplattor med hjälp av en pizzaslicer eller kniv.
Hej hej!
Blev en köttfri måndag här hemma med en smarrig vegetarisk lasagne. Lowcarb lasagneplattorna går rätt snabbt att göra men kan också förberedas innan och frysas in så har man ett moment mindre när man väl ska göra lasagnen.
Tomatsås: Fräs på alla grönsaker, krossade tomater och kryddor och låt småputtra tills grönsakerna är mjuka.
Ostsås: Koka upp 2 dl cremefraiche och 1 dl grädde, smaksätt med salt och vitpeppar. Dra kastrullen från plattan och rör ner 100 g riven mozzarella eller gräddost.
Lasagne: Sätt ugnen på 225 grader. Smörja en ugnsform. Varva lasagneplattor, tomatsås och ostsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor, ostsås och strö över riven gratängost. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills lasagnen fått en fin och gyllene färg.