Sallad & grönsaker

PICO DE GALLO OCH PADRONES

Jag är absolut inte kunnig på viner och jag handlar ofta vin efter utseendet på flaskan. Hur fin var inte denna flaska?

Inga barn hemma och ingen lust att laga mat, då blir det småplock. Lite olika salamis, brie och kex, pico de gallo och nachos, padrones med flingsalt, oliver, cheddarost, ölkorv och saltgurka. En blandning av det vi hade hemma, älskar plockmat.

Pico de Gallo är Mexicos nationalsås och det är en tomatsalsa med bland annat koriander och lime. När vi var i Mexico åt vi denna fräscha salsa och guacamole med nachos i princip dagligen. Pico de gallo är jättegott till tacos men även som en sidosallad till kyckling eller vit fisk.

PICO DE GALLO

Jag har inga exakta mått utan jag blandade bara i och smakade av efter hand. Men på ett ungefär – 2 tomater, 1/2 gul lök, 1/2 röd chili, 1 kruka koriander, 1 lime och en nypa salt.

  • Tomat
  • Gul lök
  • Färsk koriander
  • Lime
  • Chili
  • Salt

GÖR SÅ HÄR

  • Hacka tomat.
  • Finhacka lök och chili.
  • Hacka koriander.
  • Blanda allt i en skål.
  • Salta och pressa i lime.
  • Låt gärna stå och dra sig i kylen en stund innan servering.

PADRONES

Alltså det här är så gott, gröna små paprikor stekta i olivolja och flingsalt. Vi fick upp ögonen för dessa godingar när vi var på Mallorca i höstas. Vi beställde in massa tapasrätter och fick då bland annat in padrones, sen dess är vi fast.

  • Skölj och torka av paprikorna noga. Dom måste vara torra.
  • Stek i olivolja på medeltemperatur tills de blivit lite sotiga i färgen.
  • Blanda i flingsalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.