lchf toast med ost och skinka
BRÖD

LCHF-TOAST

God morgon!

Härligt med fredag! På helgerna gör vi ibland toast till lunch, barnen älskar det och det är smidigt och enkelt att slänga ihop. Nu är ju jag lite försiktig med bröd då jag lätt får ont i magen. Hittade detta recept på ostbullar hos Tjockkocken som driver en blogg inriktad på lågkolhydratskost. Jättegoda blev dom och gick alldeles utmärkt att göra toast på. Jag har ost, skinka, tomat och oregano i min toast. Måste tillägga att lågkolhydratsbröd har en annorlunda smak och konsistens än vanligt bröd gjort på mjöl så äter du inte lågkolhydratskost kan det hända att du inte uppskattar dessa frallor.

OSTBULLAR

 • 3 medelstora ägg
 • 2 msk philadelphiaost
 • 1,5 msk fiberhusk
 • 0,5 tsk salt
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 2 msk linfrön
 • 4 dl riven ost (jag använde gratängost)


GÖR SÅ HÄR

 • Sätt ugnen på 200 grader.
 • Knäck äggen i en bunke och vispa fluffigt i några minuter.
 • Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en fast smet.
 • Lägg bakplåtspapper på en plåt, rulla små bollar av smeten och lägg ut på plåten. (Jag gjorde 7 frallor)
 • Platta till dom lite och toppa med sesamfrön.
 • Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.