Chokladbollar doppade i Choklad & Hasselnötter
Chokladbollar doppade i Choklad & Hasselnötter
En lite mer vuxen version av chokladbollar – doppade i mörk choklad och toppade med hackade hasselnötter. Tanken från början var något helt annat, det skulle bli en variant av cace pops, chokladbollar doppade i vit choklad och karamellströssel på pinne, men det gick inte som jag tänkt, dels hade jag inga ordentliga pinnar att sätta i chokladbollen och chokladen ville inte smälta och bli tillräckligt rinnig för att det skulle gå att doppa chokladbollarna. Jag ger helt enkelt cace pops ett nytt försök en annan dag.
Chokladbollar doppade i choklad och hasselnötter
1 sats Grundrecept Chokladbollar
100 g mörk choklad 70%
Hackade hasselnötter
Gör så här
Gör chokladbollarna enligt grundreceptet fram till garnering.
Ställ chokladbollarna i kylen en stund.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Doppa chokladbollarna i chokladen med hjälp av en matsked.
Lägg chokladbollarna på en skärbräda klädd med bakplåtspapper.
Toppa med hackade hasselnötter innan chokladen stelnar.
Låt stå i kylen och stela.
2 kommentarer
hanna
Ser sjukt gott ut
Hemma hos Andrea
Hejsan, vad kul att du hittat hit 🙂 Dem är riktigt goda! Rekommenderar…