Kött

Krämig Fläskfilégryta med Champinjoner

 

Krämig Fläskfilégryta med Champinjoner

Det här en krämig fläskfilégryta med smak av KarlJohan, timjan och citron blandat med vitlöksstekta champinjoner. Det finns många olika varianter på smaksatt cremefraiche och det var första gången jag testade denna och den var jättegod. Det är väldigt enkelt att tillaga denna fläskfilégryta och man kan servera både till ris och pasta eller en grönsallad.

Fläskfilégryta – ca 4 portioner

600 g fläskfilé

10 färska champinjoner

2 vitlöksklyftor

1 burk Gourmet Cremefraiche – karljohan, timjan & citron

2 dl grädde

1 dl cremefraiche 34%

salt & svartpeppar

vitpeppar

kött & grillkrydda

smör att steka i

 

Gör så här

Skiva champinjonerna och stek dem i smör.

Tillsätt pressad vitlök, salt och svartpeppar.

Häll över svampen på ett fat när de är klara.

Skiva fläskfilén i slantar, krydda med vitpeppar och kött & grillkrydda.

Stek fläskfilén hastigt i smör på hög värme så ytan får färg.

Lägg undan fläskfilén med champinjonerna.

Häll i gourmet cremefraiche, grädde och cremefraiche i pannan och rör runt.

Lägg i svampen och köttet och låt puttra ett tag.

Servera med pasta, ris eller sallad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.