Krämig Fläskfilégryta med Champinjoner
Krämig Fläskfilégryta med Champinjoner
Det här en krämig fläskfilégryta med smak av KarlJohan, timjan och citron blandat med vitlöksstekta champinjoner. Det finns många olika varianter på smaksatt cremefraiche och det var första gången jag testade denna och den var jättegod. Det är väldigt enkelt att tillaga denna fläskfilégryta och man kan servera både till ris och pasta eller en grönsallad.
Fläskfilégryta – ca 4 portioner
600 g fläskfilé
10 färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 burk Gourmet Cremefraiche – karljohan, timjan & citron
2 dl grädde
1 dl cremefraiche 34%
salt & svartpeppar
vitpeppar
kött & grillkrydda
smör att steka i
Gör så här
Skiva champinjonerna och stek dem i smör.
Tillsätt pressad vitlök, salt och svartpeppar.
Häll över svampen på ett fat när de är klara.
Skiva fläskfilén i slantar, krydda med vitpeppar och kött & grillkrydda.
Stek fläskfilén hastigt i smör på hög värme så ytan får färg.
Lägg undan fläskfilén med champinjonerna.
Häll i gourmet cremefraiche, grädde och cremefraiche i pannan och rör runt.
Lägg i svampen och köttet och låt puttra ett tag.
Servera med pasta, ris eller sallad.