Tomat & Mozzarella
Tomat & Mozzarella
Snabblunch – skivade tomater, mozzarella, basilika och rostade pinjenötter! Härligt väder, solsken och trädgårdshäng då passar det väl alldeles utmärkt med en enkel och fräsch tomat och mozzarella sallad till lunch. Rosta pinjenötterna lite lätt i en torr stekpanna, men var med för dem bränns väldigt lätt. Lägg upp allt på ett fat och strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar…
Tomat och mozzarella är lite av en favorit och passar utmärkt som tillbehör till varmrätten, som förrätt eller som enkel lunch…
4 kommentarer
farmor
Nu börjar det likna något. Med våren menar jag. Så underbart det låter med ”trädgårdshäng”. Har du mon prövat den äkta mozzarellan. Gjort på buffelmjölk istället för komjölk. Om inte. Pröva. Ibland lyckas jag få tag i den. Du känner skillnad. Absolut värd besväret att hitta en affär som har den. Vårkram från din farmor.
Hemma hos Andrea
Har aldrig köpt den riktiga mozzarellan men kan tänka mig att det är stor skillnad, den är lite fastare i konsistensen va?! Kramar tillbaka och trevlig valborg…
farmor
Ungefär samma skillnad som när man köper ”sallads-fetaost” på burk och äkta fetaost från Grekland. Mycket mumsigare. Om man säger så.
Hemma hos Andrea
😉