Chévretoast med Pinjenötter & Honung
Chévretoast med Pinjenötter & Honung
Ljummen chévreost, rostade pinjenötter, len honung, toast, blandsallad och balsamico – kan det bli bättre!!! Riktigt enkel, lyxig, snabb och god förrätt…
Chévreost (getost) säljs i rulle eller portionsvis i charken och den kan man dela i två mindre skivor. Jag använde vanligt rostbröd och skar bort kanterna, en hel formfranska går aldrig åt här hemma men rostbröd är bara att frysa in. Snåla inte med pinjenötter och honung, det ska vara mycket…
Chévretoast med Pinjenötter & Honung – 4 portioner
4 skivor chévre (inte för tjocka skivor)
4 skivor rostbröd eller formfranska
1 dl pinjenötter
Flytande honung
1 näve blandsallad
Balsamico
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta brödet i en brödrost.
Skär bort kanterna och lägg brödet i en ugnsäker form.
Skiva chévreosten i lagom tjocka skivor (smaksak, jag föredrar lite tunnare skivor)
Lägg chévren ovanpå brödet och gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna.
Skölj salladen och lägg på fat.
Ringla över lite balsamico.
Lägg chévretoasten ovanpå salladen.
Ringla över honung.
Toppa med rostade pinjenötter.
2 kommentarer
Camilla Ekheim
Mums vad jag blev sugen, det var länge sedan jag gjorde/ åt denna goda förrätt. Får bli ändring på det:)
Hemma hos Andrea
Visst är det gott…
Roligt att testa lite olika förrätter och det finns så mycket gott…
Kram kram