Förrätter & småplock

Chévretoast med Pinjenötter & Honung

chevre

Chévretoast med Pinjenötter & Honung

Ljummen chévreost, rostade pinjenötter, len honung, toast, blandsallad och balsamico – kan det bli bättre!!! Riktigt enkel, lyxig, snabb och god förrätt…

Chévreost (getost) säljs i rulle eller portionsvis i charken och den kan man dela i två mindre skivor. Jag använde vanligt rostbröd och skar bort kanterna, en hel formfranska går aldrig åt här hemma men rostbröd är bara att frysa in. Snåla inte med pinjenötter och honung, det ska vara mycket…

chevre

Chévretoast med Pinjenötter & Honung – 4 portioner

4 skivor chévre (inte för tjocka skivor)

4 skivor rostbröd eller formfranska

1 dl pinjenötter

Flytande honung

1 näve blandsallad

Balsamico

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Rosta brödet i en brödrost.

Skär bort kanterna och lägg brödet i en ugnsäker form.

Skiva chévreosten i lagom tjocka skivor (smaksak, jag föredrar lite tunnare skivor)

Lägg chévren ovanpå brödet och gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna.

Skölj salladen och lägg på fat.

Ringla över lite balsamico.

Lägg chévretoasten ovanpå salladen.

Ringla över honung.

Toppa med rostade pinjenötter.

 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.