Pannkakstårta
Pannkakstårta
Pannkakstårta är en riktig favorit hos barnen och eftersom det är så otroligt enkelt att göra kan dem kan även vara med och göra tårtan. Vispa grädde, blanda i sylt, bre pannkakorna, lägga på bär och självklart slicka gräddskålen. Man kan absolut grädda pannkakorna dagen innan tårtan ska serveras så har man sparat tid till annat.
Pannkakstårta
1 sats pannkaksmet (recept nedan)
3 dl vispgrädde
1,5 dl jordgubbsylt
1 ask färska hallon
1 ask färska blåbär
citronmeliss
florsocker
Frasiga Pannkakor – ca 12 stycken
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smält smör
1 dl mineralvatten eller iskallt kranvatten.
Smör till stekning
Gör så här
Blanda mjöl och salt i en bunke.
Blanda mjölet och hälften av mjölken till en klumpfri smet.
Tillsätt sedan resten av mjölken.
Knäck i äggen, ett i taget.
Smält smöret i stekpannan och häll det i smeten.
Ställ i kylskåpet i ca 30 minuter.
Ta ut bunken och tillsätt vatten.
Lägg en klick smör i stekpannan och stek pannkakan på medelhög värme i någon minuter på varje sida.
Lägg en ny klick smör för varje pannkaka då blir dem riktigt frasiga och fina.
Låt pannkakorna svalna helt.
Vispa grädde och blanda i sylt.
Varva pannkakorna med grädde.
Toppa med färska bär.
Pudra över florsocker.