vaniljmuffins cupcake

Vaniljcupcakes med vit choklad frosting

Små fina cupcakes toppade med en len frosting med smak av vit choklad och vanilj. Egentligen föredrar jag muffins i sin enkelhet precis som den är utan någon frosting, glasyr eller dekoration men det är ju så roligt att pynta dessa små bakelser. Vi var på bröllop för några helger sedan och istället för bröllopstårta bestod desserten av små rosa cupcakes som var gudomligt goda och vackra.

Jag har tillagat själva muffinsen i vanliga muffinsformar och sedan stoppat ner dem i små portionsskålar för att det ska se lite festligare ut. Skålarna kommer från Lagerhaus och kostar 15 kronor styck.

cupcake
vaniljmuffin cupcake

Vaniljmuffins – 10 stycken

115 g smör, rumstempererat

1 1/4 dl  (115 g) strösocker

2 ägg

2 dl (115 g) vetemjöl

2 msk mjölk

1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Placera ut pappersformar på en ugnsplåt eller muffinsplåt.

Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit, pösig smet.

Vispa sedan ner äggen, en i taget.

Vänd ner mjölet.

Rör ner mjölk och vaniljsocker. Det ska bli en krämig smet som går att skeda upp i formarna.

Ta en matsked och skeda över smeten i pappersformarna.

Grädda ca 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna.

Kontrollera att muffinsen är klara med en provsticka. De är klara om stickan är helt ren när du stuckit ner den i mitten av en muffin.

Lägg över muffinsen på galler och låt svalna helt om du vill dekorera dem.

 

Vit Chokladfrosting – 10 st cupcakes

100 g vit choklad

150 g mjukt smör

150 g philadelphiaost

5 dl florsocker

1 krm äkta vaniljpulver

 

Gör så här

Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något.

Vispa smöret fluffigt och tillsätt chokladen och vispa en stund till.

Tillsätt florsocker och philadelphiaost.

Vispa till en len och fluffig smet och tillsätt vaniljpulver.

Lägg frostingen i en spritser och spritsa över muffinsarna.

Toppa med skivade jordgubbar och blåbär.

 

2 Comments

Write A Comment