Pannacotta & chokladmousse

Chokladmousse

 

Det här är en av mina favoritdesserter och den är så enkel att göra. Den är rätt mäktig så det räcker med en liten portion för att bli nöjd. Jag använder Marabou Premium 70% choklad och den finns i flera olika smaker så det är bara att välja sin favorit. Mina personliga favoriter är pecannöt & havssalt samt originalet. Toppa gärna chokladmoussen med färska bär och lite riven mörk choklad.

 

CHOKLADMOUSSE – ca 8 små portioner

3 dl vispgrädde

2 äggulor

100 g mörk choklad

 

GÖR SÅ HÄR

Vispa grädden lätt, den ska nästan vara rinnig.

Blanda ner äggulorna i grädden.

Smält chokladen över vattenbad och rör ner i grädden.

Fördela i portionsskålar.

Låt stå i kylen en stund innan servering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.